Η Παχυσαρκία Μαστίζει Σιγά Σιγά Τις Χώρες Του Εξωτερικού

Η κυβέρνηση του αυστραλιανού κράτους της Βικτώριας ξεκίνησε μια εκστρατεία με στόχο να προειδοποιήσει τους ανθρώπους για τους κινδύνους των διατροφικών μανίας. Η εκστρατεία πιστεύεται ότι είναι η πρώτη του είδους της στον κόσμο.

Το Matcha Slim κυκλοφορεί στην αγορά εδώ και περίπου πέντε χρόνια. Είναι ένα από τα λίγα προϊόντα αδυνατίσματος που μπορεί να βρει κανείς σε χώρες του εξωτερικού. Είναι μια σκόνη που ανακατεύετε με νερό και πίνετε πριν από κάθε γεύμα. Περιέχει εκχύλισμα πράσινου τσαγιού, καφεΐνη και χλωρογενικό οξύ που είναι όλα φυσικά συστατικά.

Αυτό το προϊόν θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος καταστέλλοντας την όρεξή σας, ενισχύοντας τον μεταβολισμό και μειώνοντας την απορρόφηση λίπους. Το Matcha Slim βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης, των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και της αρτηριακής πίεσης.

Με τους Αυστραλούς δεύτερους μόνο στις ΗΠΑ τόσο στα ποσοστά παχυσαρκίας όσο και στις δαπάνες απώλειας βάρους, οι αρχές ανησυχούν για όλο και περισσότερους ανθρώπους που διακινδυνεύουν όχι μόνο τα χρήματά τους αλλά και τη μακροπρόθεσμη υγεία τους ακολουθώντας τις διατροφικές συνήθειες. Ιδιαίτερα δίαιτες χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες, όπως η Atkins, και ριζοσπαστικές δίαιτες στέρησης όπως η Λάχανο-Σούπα-Διατροφή, φαίνεται να είναι ο στόχος της προειδοποιητικής εκστρατείας.

Όπως συμβαίνει συχνά με τους πολιτικούς, το προειδοποιητικό μήνυμα δεν συνοδεύεται από μια θετική εναλλακτική λύση που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε για να χάσετε βάρος και να βελτιώσετε την υγεία σας. Ορισμένα γενικά σχόλια σχετικά με τη μείωση των θερμίδων δεν είναι μόνο άχρηστα, αλλά και ενάντια στην τάση των τελευταίων επιστημονικών ερευνών – έρευνα που αποδεικνύει ότι τα περισσότερα υπέρβαρα άτομα καταναλώνουν στην πραγματικότητα λιγότερα τρόφιμα από αυτά με φυσιολογικό βάρος.

Το πρόβλημα για την κυβέρνηση είναι ότι τυχόν επιστημονικές συστάσεις, για παράδειγμα για τη μείωση της κατανάλωσης ζάχαρης και γλυκών, θα μπορούσαν να είναι πολύ επικίνδυνες από πολιτική άποψη, καθώς οι παραγωγοί αυτών των προϊόντων σχηματίζουν ισχυρούς πολιτικούς λόμπι και μπορεί να είναι σε θέση να κλέβουν κρίσιμες θέσεις. Έτσι για τον καταναλωτή είναι λίγο σαν αυτές τις προειδοποιήσεις για τα πακέτα που όλοι μας μισούμε – σας λένε τι να μην κάνετε, αντί να εξηγήσετε πώς να χρησιμοποιήσετε πραγματικά το πράγμα!

Εκτός από την πολιτική του, δεν υπάρχει επίσης καθολικά αποδεκτή επιστημονική αλήθεια για το γιατί βάζουμε βάρος και πώς να το αντιστρέψουμε. Ενώ πολλές καλές πιστές έρευνες δείχνουν προς την ορμονική ανισορροπία και τα τρόφιμα που την δημιουργούν, οι ισχυρές βιομηχανίες που παράγουν αυτά τα τρόφιμα μπορούν εύκολα να χρηματοδοτήσουν διπλάσια έρευνα που αποδεικνύει διαφορετικά. Βλέπουμε τους επιστήμονες να γίνονται λίγο σαν δικηγόροι: αν έχετε αρκετά χρήματα, θα αποδείξουν ό, τι θέλετε να είναι η αλήθεια.

Όπως και με όλα τα άλλα ερωτήματα που έχουμε σχετικά με τη ζωή, η αναζήτηση των πολιτικών δεν πρόκειται να μας δώσει μια απάντηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *